Referenciák

Alkatrész manipulálás

Képek

Videók

Az első munkáink egyike a kis IRB 140-el végzett automatizálás. A feladatot kivitelező partnerünkkel végeztük, a mi feladatunk egy megbízható használt robot beépítés, programozása volt. Az IRB 140 egy rendkívül pontos és gyors típus amely a szűkös hely ellenére is könnyedén bírkózott meg a feladattal. Leválogatja az alkatrészeket, majd a megfelelő pozícióban elhelyezi a munkadarabon. Az alkalmazáshoz épített egyéb berendezésekkel digitális csatornán kommunikál.

Elvégzett feladatok: robot értékesítés, 3d szimuláció, helyszíni programozás

Alkatrész manipulálás, újabb feladat

Képek

Videók

Egy meglévő partnerünk kért tőlünk két darab használt robotot és programozást a kézi munkaerővel végzett feladat automatizálásához. A teljes cella kialakítást és a részegységek gyártását a Vevőnk végezte, mi a robotokat biztosítottuk, valamint a kész rendszert felprogramoztuk a meglévő termékekhez. A cellában a két robot közös biztonságtechnikai rendszert használ, az egyik robot alárendelt szerepben van.

Elvégzett feladatok: robotok értékesítése, programozás.

Automata alkatrész préselő robot cella

Képek

Videók

Egy 2011-es kivitelezésünk látható a képeken. A feladat nem volt ismeretlen számunkra, már 2010 ben is végeztünk egy hasonló alkalmazás telepítést. A feladat csak annyiban különbözött, hogy egy teljes kivitelezét kért Vevőnk: a tervezéstől a teljes helyszíni telepítésig. A beépített robot a jól bevált ABB IRB 6400-as széria M97-es tagja ami a speciális prés szerszámot mozgatja a specifikált munkapontokra. A cella rendelkezik a munkadarabok kézi továbbítására alkalmas görgős pálya szakaszokkal, munkadarab rögzítővel és minden szabvány szerinti biztonságtechnikai elemmel. Cégünk a Reer elemeit preferálja egyszerű és gyors telepítése és programozása miatt. A termék végleges programozását a Vevő önmaga végezte el.

Elvégzett feladatok: tervezés, kivitelezés, helyszíni telepítés, robot beszállítása.

cLaraMill maró robot alkalmazás, ügyfél: Rechinger

Ügyfelünk dekorációs és reklám célokhoz keresett komplett alkalmazást. Egy használt ABB IRB 6400-as robottal építettünk egy rendszert amivel tökéletesen le tudja fedni a teljes gyártani kívánt technológiát. A rendszer tartalmaz az összes szükséges biztonságtechnikai eszköz mellett egy automata szerszám cserélős marómotort, szerszám tárat (6 pozíciós), mechanikus lefogó asztalt (14mm T-Nut) és egy interpolált forgató asztalt is. Természetesen az összes szükséges szoftver egy közvetlen kapcsolatban lévő PC-n fut, a kezelő feladatait egy HMI-ra helyeztük ki. Az ügyfél bármilyen 3d-s model elkészítését vállalja rövid határidővel, szuper minőségben!!! www.rechinger.de

cLaraMill maró robot alkalmazás, ügyfél: Rodeco AB

Videók

Ügyfelünk dekorációs és reklám célokhoz keresett komplett alkalmazást. Egy használt ABB IRB 6400-as robottal építettünk egy rendszert amivel tökéletesen le tudja fedni a teljes gyártani kívánt technológiát. A rendszer tartalmaz az összes szükséges biztonságtechnikai eszköz mellett egy automata szerszám cserélős marómotort, szerszám tárat (6 pozíciós), vákuumos lefogó asztalt (2db, 2600x1300mm) és egy interpolált forgató asztalt is. Természetesen az összes szükséges szoftver egy közvetlen kapcsolatban lévő PC-n fut, a kezelő feladatait egy HMI-ra helyeztük ki.

cLaraMill rendszer akcióban

Minden feladatban szeretnénk segíteni ügyfeleinknek. Egy fiatal és nagyon tehetséges szobrász keresett meg minket: kiállításra szeretne készíteni egy új technológiával gyártott fa szobrot. A feladatot kihívásnak tekintettük és bemutató robot cellánkkal szívesen végeztük el. A felhasznált tömbösített hárs anyagot megbízónk hozta, a teljes szobor elkészítése 8 munkaórát vett igénybe. 

Elvégzett feladatok: program készítés, kivitelezés.

Hajlító gép kiszolgálás

Képek

Videók

Megrendelőnk kérése az volt, hogy egy meglévő CNC hajlítógéppel készített munkadarab gyártását automatizáljuk ipari robot segítségével. A munkadarab sík aluminium lemez, amit a megadott specifikációnak megfelelően kellett a rendszernek a hajlító géphez vinnie. A robot egy kombinált elektro-pneumatikus megfogót kapott ami vákuum korongok segítségével fogta meg a lemezeket. A rendszer automata újra pozícionálást és kirakást is tartalmaz. Digitális IO csatornákon keresztül kommunikál a hajlítógéppel, biztonságtechnikai elemei saját PLC-vel vezérelve. Az automata termék kiadó rendszer minden biztonsági előírás betartása mellett lehetővé teszi a robot folyamatos munkavégzését a munkadarabok cseréjének ideje alatt is.

Elvégzett feladatok: tervezés, kivitelezés, helyszíni telepítés, programozás

Hegesztő robot cella

Videók

A Vevő egy teljes hegesztő robot cella kivitelezésével bízott meg bennünket. A robot cellához a Vevő biztosította a biztonsági elkerítést és a Fronius hegesztő technológiát (áramforrás, előtolómű, fejkábel) de azon kívül minden mechanikai, elektromos és biztonságtechnikai eszközt a G-Robots Kft biztosított. A rendszerbe a Vevő kérésére egy IRB2400-as típus került be külső forgató tengellyel. A robot M98-as vezérlővel, digit-analóg kártyával kommunikált a Fronius egységgel. A forgató asztal vízszintes tengelyű kivitelben, 250kg terhelhetőséggel került beépítésre. A hegesztő sablon szerszámozását a Vevő partnere végezte el.  

Elvégzett feladatok: tervezés, részegységek gyártása, helyszíni telepítés.

Palettázó robot cella

Videók

Megrendelőnk egy gyors feladattal keresett fel minket. Egy már telepített rendszerrel voltak gondjaik (robot), annak kiváltására kerestek gyors, pontos, erős és olcsó robotot. A feladathoz egy Fanuc S420iW került felhasználásra 155kg teherbírással. A robot cseréje és telepítése alig 2 munkanapot vett igénybe. A mechanikus telepítés után elvégeztük a termékek programozását is. 8 különböző paletta képnek megfelelően készítettük el a programozást. A robot feladata a zsákok pakolásán kívül az üres raklapok előkészítése is, valamint a kombinált megfogó kezelése. 

Elvégzett feladatok: robot értékesítés, helyszíni telepítés, programozás.

Pictures from Euromold, Frankfurt, Germany

Videók

G-Robots presented a turnkey solution for robotic milling at the exhibition Euromold in Frankfurt, Germany from Nov. 27 to Nov. 30, 2012. Complex objects (360 degrees) can be milled using an external turntable and large objects can be machined with a small robot using a linear actuated table. Industrial robots are suitable for milling in relatively soft materials such as foam, wood, plastics, composites and aluminium. See also this YouTube movie.