Projectjeink

Kedvezményezett neve: G-Robots Kft.

Projekt címe: A G-Robots Kft. létszámbővítése gyakornok alkalmazásával, szakmai utánpótlás nevelése hosszú távú munkahelyteremtés céljából.

Szerződött támogatás összege: 4 710 884,- Ft

A támogatás mértéke (%): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A G-Robots Kft. 2009-ben alakult családi vállalkozásként, tulajdonosai aktívan részt vesznek a cég működtetésében és vezetésében. A cég székhelye Veszprém-Kádártán található, legfőbb tevékenysége a robot rendszer integráció; használt ipari robotok kereskedelme, alkatrészek eladása (ABB, KUKA, FANUC, MOTOMAN, COMAU); robot rendszerek integrálása (KUKA, ABB, FANUC); robot oktatás; robot programozás; robotos alkalmazások építése (hegesztő, palettázó stb.), mely lehet használt, vagy akár új robot is. A G-Robots Kft. olyan iparágat/piacot képvisel, ahol a minőség, és az, hogy milyen szakmai vélemény születik a cég működéséről, az ott kapható termékről/szolgáltatásról - az a munkaerő képzettségén, megfelelő szakértelmén, hozzáértésén, szorgalmán is nagymértékben múlik. A szakképzett munkaerő betanítását, a vállalati kultúrába történő beilleszkedését is kiemelten fontosnak tartja. Súlyos probléma jelenleg, hogy a külföldi piac jelentősen elszívja a magyar, tehetséges szakmunkásokat, emiatt vállalkozásunk is bővítene ugyan, de alig talál szakmunkást, akit aztán saját maga betaníthat. A G-Robots Kft. kifejezetten preferálja akár a megfelelő szakképesítéssel rendelkező pályakezdő fiatalokat is, hiszen alapvető célja a projekttel olyan gyakornok munkavállaló felvétele, akit kiképezhet, és hosszú távon foglalkoztathat saját vállalkozásában. A Gyakornoki Program keretében megvalósított pályázat segítségével lehetségessé vált olyan munkavállaló/gyakornok felvétele, akit a cég kiképezhetett és hosszú távon foglalkoztathat, így jelentve hozzáadott értéket, szakértelmet a G-Robots Kft. számára.

A megvalósult pályázat keretében egy fő gépész technikus gyakornok alkalmazása valósult meg; a cég számára a cégméret, illetve a megbízások számának ugrásszerű növekedése miatt sürgetővé vált 1 fő gépész technikus felvétele és munkába állítása.

Az új munkahely létrehozásához kapcsolódóan a pályázat keretében, a gyakornok munkavégzését támogató számítógépes munkaállomás került kialakításra, hardver berendezések, használati eszközök/szerszámok, valamint munkaruha-védőfelszerelés beszerzésére valósult meg.

Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2017.06.04.

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2016-00752”